Luchtvaart Lenteborrel 2006 weet aanwezigen opnieuw te boeien

20 mei 2006 - 2:00
NOORDWIJK - De asperges en wijn waren smaakvol en de discussie over de toekomst van Schiphol verhelderend. Goed, de echte topmensen van Schiphol en KLM lieten wegens buitenlandse verplichtingen verstek gaan, maar veel andere prominente genodigden waren er wel. De derde Luchtvaart Lenteborrel van de Dutch Aviation Group (DAG) die afgelopen week in Noordwijk gehouden werd, kan dan ook geslaagd worden genoemd, vindt DAG-voorzitter Anne Cor Groeneveld.

De luchthaven Schiphol was dit jaar gevraagd een lezing te verzorgen. Operationeel directeur Ad Rutten sprak over de toekomst van de luchthaven, en vooral over de druk vanuit het Midden-Oosten. “In die regio wordt met overheidsgeld enorm veel gerealiseerd”, zo blikt Groeneveld terug op de toespraak van Rutten. “Het gaat voornamelijk om de gunst van de transferpassagier. Rutten gaf in zijn toespraak aan dat de groei van het transitvervoer op Schiphol aan het afnemen is. En dat terwijl ze in het Midden-Oosten pas net zijn begonnen.”

Ook ruimtereiziger André Kuipers gaf op de jaarlijkse Lenteborrel acte de présence. Kuipers was gastspreker in 2005. Verder waren onder andere Luitenant-Generaal Hans de Jong van de Luchtmacht, Martinair-oprichter Martin Schröder, oud-KLM-directeur Sergio Orlandini en Onno van den Brink en Jan Heppener, directeuren van respectievelijk transavia.com en ArkeFly.

Tijdens de Lenteborrel van de Dutch Aviation Group komen voormalige en huidige invloedrijke personen binnen ‘het wereldje’ bijeen om het wel en wee van de luchtvaart in heden en verleden met elkaar door te nemen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen