Britse overheid verlaagt veiligheidsalarm; nog wel veel uitval vluchten

14 augustus 2006 - 2:00
LONDEN - De Britse overheid heeft in de nacht van zondag op maandag (14 augustus) de situatie rond de beveiliging op luchthavens verlaagt naar ‘ernstig’. Dat was sinds de arrestatie van een aantal terreurverdachten op donderdag ‘kritiek’. Ondanks die aanpassing gaan de Londense luchthavens - vooral Heathrow - maandag de vijfde dag beleven van flinke vertragingen en uitval van vluchten.

De verwachting is dat de chaos even groot wordt als zondag, toen ongeveer een derde deel van alle vluchten op Heathrow werd geannuleerd.

BAA, de exploitant van Heathrow, Gatwick en Stansted roept passagiers nog steeds op geen handbagage aan boord mee te nemen. Alleen de meest nodige gebruiksvoorwerpen en persoonlijke documenten mogen - verpakt in een plastic zak - het vliegtuig in.

Intussen is in Groot-Brittannië de schuldvraag los gebarsten wie verantwoordelijk kan worden gehouden voor de enorme chaos. Een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder het zwaar getroffen British Airways, vindt dat BAA niet in staat is om met de vergaande maatregelen om te gaan. De luchthavenexploitant wijst op haar beurt met de vinger richting de maatschappijen, die ondanks de bijzondere omstandigheden toch proberen zoveel mogelijk vluchten te laten vertrekken. Dat is in de huidige situatie vragen om problemen, aldus BAA.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen