Omwonenden luchthaven Twente stappen naar rechter

17 oktober 2009 - 2:00
ENSCHEDE - Omwonenden van luchthaven Twente stappen naar de rechter. Ze willen weten waarop de overheid het besluit baseert dat het goed is voor de economie dat er op het terrein een kleine commerciële luchthaven zou moeten komen.


De Vereniging Omwonenden Luchthaven Twente heeft de rechtbank in Almelo vrijdag (16 oktober) schriftelijk verzocht om inzage te krijgen in de ondernemingsplannen. Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend. De militaire luchthaven Twente sloot eind 2007.

Rijk, provincie en gemeente Enschede hebben volgens diverse maatschappelijke organisaties onvoldoende duidelijk gemaakt wat de economische noodzaak is van een commerciële luchthaven. Zo wijst voorzitter Nol Graas van de vereniging van omwonenden erop dat 60 kilometer verder, in Duitsland, het internationale vliegveld Münster-Osnabrück ligt.

“Het kan niet zo zijn dat voor zo'n belangrijke beslissing de Twentse burgers niet in staat worden gesteld kennis te nemen van de economische en financiële aspecten en de maatschappelijke kosten. Wij willen ons zelf ook een oordeel kunnen vormen”, aldus Graas.

De organisaties hebben eerder al bij de overheden om documenten gevraagd, maar dat leverde volgens hen geen resultaat op.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen