Norwegian opent nieuwe basis op luchthaven Kopenhagen

30 oktober 2008 - 1:00
KOPENHAGEN - Norwegian Air Shuttle compenseert op de luchthaven van Kopenhagen deels het wegvallen van Sterling Airlines. Op de dag dat de Deense maatschappij faillissement aanvroeg, kondigde de Noren de opening van een ‘base’ op de luchthaven Kastrup aan. Vanaf volgende maand worden twee Boeing 737’s in Denemarken gestationeerd, terwijl in eerste instantie zes bestemmingen worden aangevlogen.


Het gaat hierbij Aalborg (drie keer per dag), Stockholm (vier keer per dag), Oslo (zeven keer per dag), Alicante (twee keer per week), Malaga (drie keer per week) en Nice (twee keer per week). ‘Kort daarna’ staan ook lijndiensten naar Amsterdam, Londen, Rome, Krakow, Praag, Barcelona en Pisa in de planning.

Sterling was genoodzaakt de vluchtuitvoering te staken vanwege financiële problemen bij de IJslandse hoofdaandeelhouder, die niet langer in staat bleek geld in de verlieslijdende carrier te steken. Duizenden passagiers zijn de drupe van het faillissement. Norwegian benadrukt dat het in tegenstelling tot Sterling er financieel goed voor staat.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen