Austrian Airlines vervoert meer passagiers ondanks schrappen routes

22 januari 2008 - 1:00
WENEN - De Austrian Airlines Group heeft in 2007 9,5 miljoen passagiers vervoerd. Dat is ten opzichte van 2006 een groei van 4,2 procent. De groei werd gerealiseerd ondanks een sterke afname van het aantal passagiers op intercontinentale routes met 16,4 procent. Austrian Airlines schrapte in 2007 een fors aantal verre bestemmingen.

Ook werd vanwege bezuinigingen de intercontinentale vloot van Airbus A330’s en A340’s buiten gebruik gesteld. De capaciteit op het long-haul netwerk was in 2007 dan ook 38,3 procent lager dan in 2006. De bezettingsgraad op lange vluchten steeg met 3,1 procentpunten naar 82,2 procent.

Op de korte en middellange afstand realiseerde Austrian Airlines een passagiersgroei van 8,4 procent naar 8,2 miljoen. De bezettingsgraad steeg met ruim anderhalf procentpunt naar 67,7 procent.

Volgens Alfred Ötsch is Austrian Airlines op de goede weg. "Het schrappen van intercontinentale routes werd volledig gecompenseerd door uitbreiding op korte en middellange routes", aldus Ötsch.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen