Qantas en British Airways beboet voor maken prijsafspraken

28 oktober 2008 - 1:00
SYDNEY - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft met de Australische concurrentiewaakhond ACCC een schikking getroffen in een onderzoek naar betrokkenheid bij het maken van prijsafspraken. Qantas betaalt twintig miljoen Australische dollar (tien miljoen euro) om onder een veroordeling uit te komen. Ook British Airways heeft met de ACCC een schikking getroffen, maar het bedrag van die boete is niet bekendgemaakt.

Qantas en British Airways maakten zich tussen 2002 en begin 2006 schuldig aan het maken van afspraken rond het doorberekenen van brandstoftoeslagen bij het vrachtvervoer. De boetes voor het tweetal zijn relatief laag omdat beide bedrijven aan het onderzoek hebben meegewerkt. Een groot aantal andere bedrijven wordt eveneens verdacht van deelname aan het kartel.

In Europa en de Verenigde Staten lopen vergelijkbare onderzoeken naar prijsafspraken in de luchtvracht. Aan verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, KLM en Martinair, zijn boetes uitgedeeld.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen