Passagiersvluchten Okay Airways tijdelijk gestaakt

5 december 2008 - 1:00
TIANJIN - De Chinese luchtvaartmaatschappij Okay Airways staakt vanaf 15 december een maand lang alle passagiersvluchten. Dat meldden Chinese media. Een intern conflict zou ten grondslag liggen aan het tijdelijk staken van de vluchten. Liu Jieyin, de oprichter van Okay Airways, is inmiddels ontheven uit zijn functie als president-directeur.

Bestuursvoorzitter Wang van Okay had er in november bij de Chinese luchtvaartautoriteiten op aangedrongen een tijdelijk vliegverbod aan Okay Airways op te leggen “wegens veiligheidsredenen”. Wang is ook bestuursvoorzitter van Junyao Group, een luchtvaartbedrijf waar Okay Airways sinds 2006 nauw samenwerkt. De relatie tussen Okay Airways en Junyao is al enige tijd slecht.

Het verlieslijdende Okay Airways was in 2005 één van de eerste private luchtvaartmaatschappijen in China. De maatschappij voert sindsdien zowel passagiers- als vrachtvluchten uit. De vrachtvluchten blijven voorlopig wel doorgaan. Okay Airways beschikt over een vloot bestaande uit acht Boeing 737’s.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen