Problemen op Boedapest Airport door stakend luchthavenpersoneel

10 december 2008 - 1:00
BOEDAPEST - Personeel van twee vakbonden op Boedapest Ferihegy Airport heeft woensdagochtend (10 december) het werk neergelegd. Daardoor worden veel vluchten geannuleerd of lopen vertraging op. Woensdag konden alleen aan het begin van de morgen nog enkele vluchten worden afgehandeld. De staking komt voort uit onvrede over een reorganisatieplan van de Duitse luchthavenexploitant Hochtief, de grootaandeelhouder van Ferihegy Airport.


Vooral de Hongaarse maatschappij Malev wordt door de staking gedupeerd. Het bedrijf heeft de luchthaven van Boedapest als thuishaven. Malev heeft voor woensdag ook vluchten van en naar Amsterdam en Brussel geannuleerd of uitgesteld.

Ferihegy werd na een privatiseringsproces in 2005 verkocht aan de Britse luchthavenbeheerder BAA. Die verkocht de luchthaven in 2007 door aan Hochtief.

Hochtief is ook de uitbater van de luchthaven van Athene. Daar wordt woensdag eveneens het vliegverkeer getroffen door een staking.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen