Directeur Airliners.net komt om bij vliegtuigongeluk

29 januari 2009 - 1:00
LOS ANGELES - De directeur van de bekende luchtvaartwebsite Airliners.net is woensdag (28 januari) omgekomen bij een vliegtuigongeluk. De man zat in een eenmotorige Siai Marchetti SF-260 en crashte op het vliegveld van Santa Monica, bij Los Angeles. Ook een tweede inzittende van het acrobatic-toestel kwam om het leven.

Alhoewel de identiteit van de slachtoffers niet officieel is vrijgegeven, bevestigt Airliners.net dat het om algemeen directeur Paulo Emanuele gaat.

Het ongeluk is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement. Ooggetuigen melden dat de SF-260 direct na de start vanaf Santa Monica Municipal Airport te maken kreeg met een motorstoring. Het vliegtuig dook vervolgens met de neus omlaag richting de grond. Daar explodeerde het en vloog in brand.

Het van oorsprong Zweedse Airliners.net werd in 2007 verkocht aan Demand Media, de onderneming waar Emanuele werkzaam was.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen