Ruimteveer Discovery zaterdag pas de lucht in

28 augustus 2009 - 2:00
CAPE CANAVERAL - De lancering van de Amerikaanse spaceshuttle Discovery zal pas zaterdag (29 augustus) plaatsvinden. Door problemen met een klep in de brandstoftank is de lancering sinds woensdag al meermalen uitgesteld. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hoopt de Discovery zaterdag rond 06.00 uur Nederlandse tijd in de lucht te hebben.


De brandstofkleppen van de Discovery zorgen vaker voor problemen. Eerder dit jaar moest de lancering van het ruimteveer ook al verschillende keren worden uitgesteld, omdat de NASA twijfelde aan de betrouwbaarheid van een klep. Uit voorzorg werden alle kleppen vervangen.

De Discovery brengt zeven bemanningsleden - zes Amerikanen en een Zweed - naar het internationale ruimtestation ISS voor een tweeweeks bezoek.





(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen