Zuid-Holland bang voor extra herrie tweede Kaagbaan

12 september 2009 - 2:00
DEN HAAG - De Nederlandse provincie Zuid-Holland voorziet dat uitbreiding van Schiphol met een tweede Kaagbaan zal leiden tot een forse toename van de geluidshinder in het noorden van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) heeft verkeersminister Camiel Eurlings daar in een brief voor gewaarschuwd, zo meldde het provinciebestuur vrijdag (11 september).


De provincie Zuid-Holland heeft een onafhankelijk adviesbureau ingeschakeld. Dat heeft becijferd dat het aantal mensen in het noorden van de provincie dat ernstige geluidshinder ondervindt van het vliegverkeer van en naar Schiphol, met 17 procent zal toenemen als er een zesde start- en landingsbaan parallel aan de Kaagbaan komt.


De brief van GS aan Eurlings en zijn collega Jacqueline Cramer (VROM) is volgens de provincie een reactie op de nieuwe Luchtvaartnota. Daarin houdt Eurlings de mogelijkheid voor de aanleg van een tweede Kaagbaan open. Ook de luchthaven zelf wil die optie tot uitbreiding graag op tafel houden.



(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen