Minder passagiers voor Air France-KLM in oktober

9 november 2009 - 1:00
AMSTELVEEN - De luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft in oktober 6,3 miljoen passagiers vervoerd. Dat is 5,3 procent minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakte de onderneming maandag (9 november) bekend. De bezettingsgraad van de vliegtuigen verbeterde wel met 1,3 procentpunt tot 82,5 procent door een verlaging van de capaciteit.


De afname van het aantal passagiers gold voor alle wereldmarkten die Air France-KLM bedient. Alleen op routes naar Afrika en het Midden-Oosten verhoogde de luchtvaartonderneming de capaciteit ten opzichte van vorig jaar. Doordat het passagiersvervoer naar die regio’s met 0,8 procent slonk, daalde de gemiddelde bezettingsgraad aan boord van de vliegtuigen.

Het vrachtvervoer nam af met 19,1 procent af, maar de bezettingsgraad verbeterde licht met 0,3 procentpunt tot 67,7 procent.





(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen