Dutch Antilles Express non-stop van Aruba naar Caracas

29 december 2009 - 1:00
WILLEMSTAD - Dutch Antilles Express opent een rechtstreekse lijndienst tussen Aruba en Caracas. De luchtvaartmaatschappij uit Curaçao wil zes wekelijkse vluchten gaan uitvoeren op deze route, meldt DAE-directeur Floris van Pallandt in het Antilliaans Dagblad. DAE vliegt momenteel al twaalf keer per week van Curaçao naar de Venezolaanse hoofdstad.


Aruba heeft ermee ingestemd om DAE aan te wijzen als ‘national carrier’ voor vluchten tussen Aruba en Caracas. Hiervoor krijgt de maatschappij een ‘special designation’ verstrekt, aldus Van Pallandt. Wanneer de vluchten van start gaan is nog niet bekend.

Vanaf 6 februari vliegt DAE vanaf thuisbasis Curaçao twee keer per week naar de Colombiaanse havenstad Cartagena. De vluchten worden uitgevoerd met een ATR 42. Verder wil DAE vanaf Curaçao binnenkort gaan vliegen naar Panama. Mogelijk zal hierbij worden samengewerkt met de lokale maatschappij Copa Airlines.

De vloot van DAE bestaat momenteel uit vijf toestellen: drie ATR 42’s en twee Fokker 100’s. Eén van beide Fokkers heeft na lange tijd stil te hebben gestaan twee gereviseerde motoren gekregen. Na een C-check zal het toestel naar verwachting begin februari weer in dienst worden genomen. Als ook de tweede Fokker 100 de C-check heeft ondergaan verwacht DAE vanaf maart beide toestellen te kunnen inzetten.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen