Chinezen 'ruilen' tientallen vliegtuigen en helikopters voor grondstoffen

22 mei 2010 - 2:00
JAKARTA - De Indonesische mijnbouwonderneming Merukh Enterprises heeft een opmerkelijke deal gesloten met het Chinese luchtvaartbedrijf Avic. Staatsonderneming Avic zal aan Meruk enkele tientallen vliegtuigen, helikopters, schepen en voertuigen leveren in ruil voor miljoenen tonnen kolen, nikkel en koper.


In ruil voor vijftig miljoen ton kolen en andere grondstoffen worden via Avic zestig vliegtuigen en helikopters geleverd, waaronder 24 Y12V turbopropvliegtuigen, negen ARJ21 regional jets, zes vliegtuigen van Boeing en zes nieuwe helikopters van het type Avicopter AC313/H425.

Merukh is van plan een deel van de vliegtuigen onder te brengen bij de regionale luchtvaartmaatschappijen Dirgantara Air Services en Sabang Merauke Air Charter.

Naast de vliegtuigen worden via Avic ook verschillende schepen geleverd, terwijl een deel van de ruil tevens wordt ‘uitgekeerd’ in onroerend goed in Beijing en Shanghai.

De deal heeft een contractwaarde van tien miljard dollar en een looptijd van dertig jaar.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen