Omzet en winst Stork flink in de plus

21 maart 2011 - 10:33

NAARDEN - Industrieel concern Stork heeft een goed 2010 achter de rug. De omzet steeg met zeven procent tot 1,67 miljard euro, het bedrijfsresultaat kwam ruim dertig procent hoger uit op 156 miljoen euro. Dat maakte Stork maandag bekend. De nettowinst beliep in het afgelopen jaar 127 miljoen euro tegen 36 miljoen euro een jaar eerder.

Topman Sjoerd Vollebregt stelde bij de presentatie van de cijfers dat Stork weer de weg naar groei is ingeslagen. Volgens Vollebregt liet de tweede helft van het afgelopen jaar positieve ontwikkelingen voor de economie als geheel liet zien. “En voor Stork in het bijzonder”.

Het orderboek groeide tot ruim 1,4 miljard euro. Stork ziet het voor dit jaar dan ook positief in, maar houdt een slag om de arm voor wat betreft de impact van Japan en het Midden-Oosten op de economie.

Onder Stork valt ook Stork Fokker, dat vliegtuigen onderhoudt en vliegtuigonderdelen fabriceert.

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen