Floating Dutchman later op pad dan gepland

16 augustus 2011 - 2:00

AMSTERDAM - Reizigers op Schiphol kunnen vanaf woensdag per amfibiebus Amsterdam bekijken. De dienstregeling van de nieuwe busboot van rederij Lovers zou 20 juli al ingaan, maar liep vertraging op. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu moest een certificaat afgeven voor de zogenoemde Floating Dutchman. Dit is dinsdagmiddag gebeurd, liet een woordvoerder van Lovers weten.

“Een werkgroep van het ministerie moest zich nog over een paar zaken buigen, maar door de vakantieperiode was het niet eerder mogelijk iedereen bij elkaar te krijgen.”

De busboot rijdt vanaf de luchthaven naar het centrum van de hoofdstad, waar hij vervolgens via een speciale steiger het water in rijdt en door de grachten vaart. Passagiers moeten minimaal vier uur overstaptijd op Schiphol hebben voor het toertje.

Kaartjes voor de blauwwitte amfibiebus, die drie keer per dag vertrekt vanaf Schiphol Plaza, kosten 39 euro. Amsterdam hoopt met de busboot extra toeristen naar de stad te trekken.

Per amfibiebus Amsterdam ontdekken voor overstappers Schiphol

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen