Luchtmachtdagen 2011 in teken van toekomst

9 september 2011 - 14:39

LEEUWARDEN - De Luchtmachtdagen, die 16 en 17 september plaatsvinden op vliegbasis Leeuwarden, staan dit jaar in het teken van de toekomst. De Koninklijke Luchtmacht hanteert dit jaar de slogan 'de toekomst hangt in de lucht', afgeleid van het Defensiethema 'Future Operations'. Zo staat er op het tentoonstellingsterrein een Joint Strike Fighter stand.

Samen met de Groep Geleide Wapens en andere luchtmachteenheden laten medewerkers het belang van onderlinge informatie-uitwisseling zien. Ook is de uitrusting en werkplek van morgen te zien.

De vliegshow geldt voor velen als het hoogtepunt van de Luchtmachtdagen. Dit jaar worden onder meer de Patrouille Acrobatique de France, de Britse Red Arrows en de Red Devils uit België verwacht. Ook zijn er verschillende soloteams aanwezig, waaronder een Belgisch en Turks F-16-demoteam.

Het Nederlandse F-16 Solo Display Team verzorgt een optreden en het Apache Solo Display Team treedt op in de nieuwe kleuren. Een Air Power-demonstratie geeft een beeld van de samenwerking tussen de krijgsmachtdelen. Voor thuisblijvers is de vliegshow op beide dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur live te volgen via de Defensie-site.

Na de editie van dit jaar zijn er pas in 2013 weer Luchtmachtdagen. In verband met bezuinigingen moet elk krijgsmachtonderdeel elke drie jaar de open dagen overslaan, en de Koninklijke Luchtmacht is in 2012 aan de beurt. In 2013 bestaat de luchtmacht overigens honderd jaar.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen