Stella aviation academy werkt samen met Duitse hogeschool

19 juni 2012 - 14:33

MAASTRICHT-AIRPORT - Stella aviation academy International mikt op de Duitse markt van leerling-piloten door een samenwerkingsverband met de Fachhochschule in het Duitse Aken. Hierdoor kunnen Duitse studenten die in Aken de opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek volgen, voor hun vervolgopleiding tot piloot bij Stella op Maastricht Aachen Airport terecht. Stella rekent dit jaar op twintig Duitse studenten.

De samenwerking met de Duitse opleiding betekent een opsteker voor de activiteiten van Stella in Maastricht. “De afgelopen tijd hebben wij ook kritisch moeten kijken naar onze Limburgse operatie. Door de komst van de Duitse studenten krijgt onze school weer een extra impuls”, zegt Rene Zwarteveen van Stella aviation academy International.

Een reden voor Fachhochschule Aachen om te kiezen voor Stella en niet voor een Duitse vliegschool zit hem volgens Zwarteveen in het feit dat Stella eerder al ervaring heeft opgedaan met universiteiten in Nederland. “Daarnaast speelt natuurlijk de uitstekende ligging van de beiden opleidingen in de Eurregio een zeer belangrijke rol."

De eerste studenten zullen begin volgend jaar starten met hun theoretische opleiding en zullen zeven maanden later kunnen beginnen met hun eerste vlucht, meldt de pilotenopleider.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen