Nieuw certificaat voor luchthaven Antwerpen

18 april 2013 - 11:26

ANTWERPEN - De luchthaven van Antwerpen krijgt een nieuw certificaat voor onbepaalde duur. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. Daarnaast staat het licht op groen voor de start van de ondertunneling van de Krijgsbaan op maandag 6 mei. Die is nodig is om de start- en landingsbaan te verlengen met een verplichte veiligheidsstrook.

Het vorige certificaat van de luchthaven dateert van 2010 en was beperkt in tijdsduur. De International Civil Aviation Organization (ICAO) bepaalt de voorwaarden waaraan luchthavens moeten voldoen qua infrastructuur, veiligheid en procedures. Antwerp Airport beschikt over een certificaat voor de exploitatie van een luchthaven met code 3C. Concreet betekent dit dat een Boeing 737 het grootste toestel is dat er mag landen.

Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits is dit nieuwe certificaat voor de luchthaven een belangrijk nieuw element, na de eerdere beslissing over de verlenging van de start- en landingsbaan met de verplichte veiligheidsstrook. "Het certificaat geeft ook meer zekerheid aan de Franse kandidaat-exploitant Egis Projects, met wie de onderhandelingen in de laatste fase zitten.”

De ondertunneling van de Krijgsbaan is een langgekoesterde wens van de luchthaven van Antwerpen. “Door die ondertunneling zal het verkeer op de Krijgsbaan niet langer worden opgehouden bij het opstijgen en landen van vliegtuigen”, aldus Crevits in het dagblad.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen