Aandelen luchtvaartmaatschappijen dalen door SARS-zorgen

13 mei 2013 - 16:25

AMSTERDAM - De ontdekking van een nieuwe variant van het SARS-virus leidde maandag op de aandelenmarkten tot ongerustheid. Luchtvaartmaatschappijen behoorden tot de sterkste dalers, omdat uitbraken van besmettelijke ziektes grote gevolgen kunnen hebben voor het vliegverkeer. In Amsterdam was Air France-KLM maandagochtend de sterkste daler onder de hoofdfondsen met een verlies van ruim vier procent.

In Londen werd IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, eveneens meer dan vier procent minder waard. Lufthansa verloor in Frankfurt bijna drie procent.

Volgens analisten zou een wijdverbreide uitbraak van het nieuwe SARS-virus op korte termijn de vraag naar vliegreizen sterk kunnen drukken. Dat zou het voorzichtige herstel van de luchtvaartsector in gevaar brengen, menen zij.

IATA meldde vorige week nog dat de aandelen van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd een stijgende lijn te pakken hebben sinds medio vorig jaar. In het eerste kwartaal van 2013 heeft het herstel doorgezet. De minst sterke groei vond plaats in de regio Azië/Pacific. Dat was volgens IATA te wijten aan een dreigende uitbraak van vogelgriep.

IATA: aandelenkoersen maatschappijen in de lift

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen