Noors FlyNonstop is er al weer mee gestopt

29 oktober 2013 - 13:49

KRISTIANSAND - De Noorse luchtvaartmaatschappij FlyNonstop heeft met ingang van dinsdag alle vluchten geannuleerd. Maandag heeft de onderneming een faillissementsaanvraag gedaan, zo meldt FlyNonstop op haar website. Het bedrijf ging afgelopen voorjaar van start met een van het Nederlandse Denim Air gewetleasde Embraer 190. Denim Air verzorgde alle vliegoperaties voor FlyNonstop.

Volgens FlyNonstop kon het niet meer aan haar verplichtingen voldoen, en was er geen andere optie dan een faillissement. “Dit is een trieste dag voor onze klanten en voor ons”, zo meldt het bedrijf. Passagiers die tickets hebben geboekt bij de maatschappij worden geadviseerd het bedrag via hun creditcardmaatschappij terug te vorderen. Ook kunnen reizigers tegen een verlaagd tarief een vervangende trip boeken bij SAS.

FlyNonstop, een virtuele airline zonder een Air Operator’s Certificate (AOC), had het Zuid-Noorse Kristiansand als thuisbasis. Vanaf deze luchthaven werden vluchten aangeboden naar een groot aantal bestemmingen verspreid over Europa. De E-190 van Denim Air met de Nederlandse registratie PH-FNS was het enige vliegtuig in de vloot.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen