Passagiersgroei Europese luchthavens in november

8 januari 2014 - 17:09

BRUSSEL - Europese luchthavens hebben in november 3,5 procent meer passagiers verwerkt dan in dezelfde maand in 2012. Dat blijkt uit de vervoerscijfers van ACI Europe, waarbij 188 luchthavens zijn aangesloten. Luchthavens in EU-lidstaten zagen het aantal passagiers met gemiddeld 2,2 procent stijgen; luchthavens buiten die regio meldden een toename van gemiddeld 8,4 procent.

Volgens ACI Europe was binnen de EU vooral sprake van een sterke groei op luchthavens in Ierland, Malta, Portugal en Oost-Europa. Ook op luchthavens in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux was sprake van stijgende passagiersaantallen.

Tegenvallend waren de vervoersresultaten van vliegvelden in Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Griekenland en Cyprus.

Het aantal vliegbewegingen steeg in heel Europa met 0,4 procent. Het vrachtvervoer klom met een groei van 5,4 procent duidelijk uit het dal.

Van onze redactie 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen