South African Airways: Johannesburg - Windhoek, 19 juli 2006

19 juli 2006
Met South African Airways (SAA) vloog ik afgelopen zomer van Johannesburg naar Namibië. Na de nachtvlucht vanuit Londen naar Johannesburg was ik behoorlijk uitgeput en ik was ook blij verrast om te zien dat het vliegtuig voor 50 procent gevuld was. Ik zat net op mijn stoel toen de stewardess naar me toe kwam om te vragen of ik niet misschien liever een hele rij voor mezelf wilde hebben, aangezien zij ook doorhad dat het wat krap voor me was. Ik veerde op uit mijn stoel en installeerde me op de rij stoelen.

Middenleuningen omhoog klappen, en lekker languit een uiltje proberen te knappen. Dit ging redelijk goed, uit het raampje was toch niet veel te zien (alleen woestijn) en het was zoals gezegd lekker rustig in het vliegtuig.

Het vliegtuig was trouwens een mooie, schone Boeing 737 met een hele batterij televisieschermpjes verspreid over de cabine. Op deze schermpjes werden wat "candid camera" grappen laten zien, nog een goede reden om wat te slapen.

Een uurtje later kwam de stewardess mijn tweede SAA ontbijt van die ochtend brengen, iets waar ik graag even voor wakker wilde worden aangezien dit gewoon goed verzorgd is. Tevens vind ik het een goede zaak dat SAA op dit soort vluchten (van 2 uurtjes) gewoon een goede maaltijd serveert.

De vlucht was verder heerlijk rustig, en het viel me op dat er veel stewardessen waren voor relatief weinig passagiers, en ze dus meer aandacht voor je hadden. Tevens hield de piloot ons keurig up-to-date over onze vooruitgang.

Spectaculair is de landing op Windhoek. Nadat de piloot zijn cabin crew had gewaarschuwd dat de landing zeer snel zou zijn keek ik eens uit het raampje. Het enige wat ik zag was zand! Vervolgens maakte we een scherpe draai en zag ik een brede streep asfalt in "the middle of nowhere" liggen. Windhoek International airport bestaat uit één taxi / take-off en landingsbaan en daarnaast een kleine verkeerstoren. Welkom in Namibië.

De kleinschaligheid zorgde er wel voor dat we zo de koffers hadden, en alles was keurig aangekomen.

De vlucht was buitengewoon comfortabel, en in de lucht is het gewoon goed voor elkaar. Het grondpersoneel vond ik echter ook deze keer buitengewoon onvriendelijk.

Mijn cijfer voor deze vlucht: 8

M. Schoonheijm

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021