Qatar Airways: Londen Heathrow - Bangkok, 6 november 2010

6 november 2010
Op zaterdag 6 november vloog ik met Qatar Airways van Londen Heathrow via Doha naar Bangkok. Vluchtnummers waren QR 002 en QR 610. Anderhalf uur van tevoren werd op Heathrow begonnen met het boarden van de passagiers. Dit ging soepel en de bijna voor 100 procent volle A340-600 koos op tijd het luchtruim.

Aan boord ging het er gestructureerd aan toe. Na ongeveer een uur werd gestart met het uitdelen van de prima maaltijd. Even daarvoor was al zo'n heet handdoekje verstrekt.

Het inflight entertainment bij Qatar is super! Een grote keuze aan films, muziek, spelletjes en vluchtinformatie. Ik vermaakte me prima met het samenstellen van een jukebox, zodat ik alleen de door mij geselecteerde nummers van een artiest beluisterde. De tijd vloog voorbij en na ongeveer zes uur vliegen landden we in de vroeg ochtend in Doha.

Het vliegveld van Doha is niets bijzonders. Er zijn geen gates, dus je wordt middenin de woestijn gedropt en per bus naar de terminal gebracht. Daar ga je door de paspoortcontrole en vervolgens loop je door naar de vertrekgate. Daar ook weer per bus naar het vliegveld. Qua winkels is het allemaal nogal beperkt in Doha: niet voor niets wordt in 2012 een nieuw vliegveld opgeleverd.

Ook de vlucht naar Bangkok, uitgevoerd met een Boeing 777-300 (wat een prachtig toestel!) zat nokvol. Wederom een heerlijke vlucht vol goed voedsel, genoeg drankjes en een grote hoeveelheid inflight entertainment. Ik kan geen minpunten bedenken! Hoewel: met een klein uur vertraging landden we in Thailand.

Mijn cijfer: een 9.

R. van Dijk

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020