LAN Ecuador: Guayaquil - Cuenca, 1 augustus 2010

1 augustus 2010
Na aankomst vanuit Madrid in Ecuador op zaterdagavond (31 juli) brachten we een nachtje door in Guayaquil, om een dag later met het vliegtuig naar Cuenca door te reizen. Het inchecken had ik thuis in Nederland al gedaan. LAN biedt de mogelijkheid om al 48 uur voor vertrek online in te checken en de instapkaart uit te printen.


Vijf kwartier voor vertrek was het nog redelijk rustig bij de balie van LAN op de moderne luchthaven van Guayaquil. We hoefden alleen onze bagage (3 koffers en een autostoeltje) af te leveren. Daarna door de veiligheidscontrole en wachten bij de gate. Al snel klonk het bericht dat we konden instappen. Er was geen ‘voorrangsregeling’ voor reizigers met kleine kinderen, maar het instappen vond plaats op afroep van rijnummer.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/maps/gye-cue.jpg " alt="Foto: Great Circle Mapper "/>

De buggy konden we meenemen in de aviobrug tot aan de deur van het vliegtuig. Al snel hadden we onze zelfgekozen plaatsen op rij 14 in de Airbus A318 van LAN Ecuador gevonden. Waarschijnlijk omdat vlucht XL1531 volledig was volgeboekt en passagiers veel handbagage bij zich hadden duurde de instapprocedure wat langer. Met een klein kwartiertje vertraging kozen we rond kwart voor tien het luchtruim.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/vluchtverslag/LAN3.jpg " alt="Foto: Niek Vernooij "/>

Aangezien de vliegtijd slechts 25 minuten zou bedragen, zouden we nog rond schematijd in Cuenca landen. Vanwege de korte vliegtijd was er (vanzelfsprekend) geen cateringservice. Het cabinepersoneel had weinig te doen en deelde slechts bonbons uit aan de passagiers. Het toestel zelf, pas twee jaar oud, zag er onberispelijk uit. Dankzij de stoelen met ‘dunne’ rugleuning’ was de beenruimte aardig te noemen.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/vluchtverslag/LAN1.jpg " alt="Foto: Niek Vernooij "/>

Op kleine videoschermpjes die uit het plafond werden neergelaten waren de wereldwijd bekende filmpjes met verborgen cameragrappen te zien. Ook de veiligheidsinstructies werden door middel van een filmpje aan de passagiers getoond.

De landing op de korte en hooggelegen baan van het vliegveld van Cuenca was zoals gebruikelijk hard; je voelt dat het toestel flink in de remmen moet. Omdat er twee trappen aan het toestel werden geplaatst (voor en achter) konden de passagiers snel uit het vliegtuig stappen.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/vluchtverslag/LAN2.jpg " alt="Foto: Niek Vernooij "/>

Slecht was de bagageafhandeling ter plekke. Er was maar één veel te kleine bagageband beschikbaar, terwijl er vlak na ons een andere vlucht arriveerde. Op een gegeven moment lag de bagage van beide vluchten tegelijkertijd op de band. Niet erg handig en dat zorgde voor een chaotische situatie in de veel te krappe bagagehal. Pas na ruim een half uur hadden we al onze bagage.

Al met al was het een goede vlucht. De slechte bagageafhandeling in Cuenca is LAN Ecuador niet te verwijten. Daarom geef ik een 8 voor deze vlucht.

Niek Vernooij, redacteur van Luchtvaartnieuws.nl


Nu eerste half jaar gratis

...in deze december feestmaand benadrukken we graag hoe essentieel het is om u van betrouwbare berichtgeving over de luchtvaart- en (zaken)reisindustrie te voorzien. Dat doen we al bijna 22 jaar lang, 24/7. Help ons om dit te kunnen blijven doen door middel van een bescheiden bijdrage. Word nu member en ontvang het eerst halfjaar gratis toegang tot onze websites en tevens ontvangt u 12 maal per jaar het dikke en bekroonde Luchtvaartnieuws Magazine.

Na het eerste jaar leest u Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl en Luchtvaartnieuws Magazine al vanaf €5 per maand.

Klik hier om member te worden. Of steun ons eenmalig als begunstiger

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen