De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag 36 activisten van Extinction Rebellion aangehouden die actie voerden in de Schengen-lounge van KLM op Schiphol. Elf demonstranten hadden zich vastgeketend of -gelijmd aan een balie. Zij moesten door een speciale eenheid worden losgemaakt.

Hainan Airlines Brussel

Brussels Airport heeft in de maand juni in totaal 2,1 miljoen passagiers verwelkomd. Dat is vier procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De teller voor heel 2024 staat nu op 11 miljoen reizigers. Vooral het intercontinentale vliegverkeer laat een groei zien.

E-pier Schiphol

Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen, voldeed daardoor niet aan de eisen.

Boeing heeft klanten laten weten dat de levering van 737 MAX-toestellen in 2025 en 2026 extra vertraging oploopt. De levertijden worden met drie tot zes maanden opgeschort. Dat melden anonieme bronnen aan persbureau Bloomberg.

KLM heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met het Scandinavische SAS voor het gezamenlijk uitvoeren van vluchten binnen Europa. Ook Air France is bij de deal betrokken. Moederconcern Air France-KLM kondigde eind vorig jaar aan SAS te willen overnemen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Defensie vraagt luchtvaartmaatschappijen instructeurs voor Oekraïense F-16's

11 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Het ministerie van Defensie heeft vorig jaar verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Transavia, benaderd om instructeurs te leveren. Dat meldt het AD. Die zijn nodig om Oekraïense piloten te trainen op de F-16’s die Nederland levert in het kader van de oorlog met Rusland. 

Aircalin vecht om hoofd boven water te houden na onlusten Nieuw-Caledonië

11 juli 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

De rellen en plunderingen in Nieuw-Caledonië hebben Aircalin hard geraakt. Door de onrust op de eilandengroep in de Stille Oceaan blijven toeristen massaal weg, waardoor er nu ingrijpende maatregelen moeten worden genomen bij de nationale luchtvaartmaatschappij.

Winstgevend Delta Air Lines ziet minder animo voor Parijs door Olympische Spelen

11 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Delta Air Lines heeft het tweede kwartaal afgesloten met een nettowinst van 1,3 miljard dollar. De Amerikaanse KLM-partner verwacht ook de rest van het jaar positieve cijfers, maar waarschuwt voor een financiële tegenvaller door de Olympische Spelen in Parijs.

Overig nieuws

Overig nieuws

Schiphol geeft vervolg aan test met zelfrijdende rolstoelen

12 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Na een succesvolle proefweek in 2023 gaat Schiphol nu een jaar lang zelfrijdende rolstoelen testen om minder mobiele reizigers over de luchthaven te vervoeren. Vanaf september zijn daarvoor tien rolstoelen beschikbaar, die worden geleverd door WHILL Autonomous Mobility.

Emirates opent eerste lounge in Saoedi-Arabië

12 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Emirates heeft haar eerste eigen lounge geopend in Saoedi-Arabië. Die bevindt zich op King Abdulaziz International Airport in Jeddah. De Saoedische luchthaven wordt drie keer per dag met een Airbus A380 verbonden met Emirates-thuisbasis Dubai International Airport. 

Geen dwangsom voor Staat om overtreden verbod F-35-onderdelen

12 juli 2024 | Door: 
ANP

De Nederlandse staat hoeft geen dwangsom te betalen voor elke dag dat het verbod om F-35-onderdelen naar Israël te laten vervoeren, wordt overtreden. Dit heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten in een kort geding, aangespannen door meerdere mensenrechtenorganisaties.

Hoge Raad doet uitspraak in slepende zaak krimpplan Schiphol

12 juli 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

De Hoge Raad doet vrijdag uitspraak in een zaak tegen de krimpplannen voor luchthaven Schiphol. Die is aangespannen tegen de Staat door verschillende luchtvaartmaatschappijen en de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA. Centraal staat het verlagen van het aantal vluchten van 500.000 naar 460.000, iets wat de overheid inmiddels niet meer voor dit jaar van plan is.

Vrouw eist 1,5 miljoen dollar van JetBlue wegens brandwonden door hete thee

11 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Een Amerikaanse vrouw claimt via de rechter 1,5 miljoen dollar compensatie van JetBlue, nadat ze ernstige brandwonden opliep aan boord van een vlucht van Orlando naar Hartford. Ze kreeg hete thee over zich heen die werd geserveerd tijdens aanhoudende turbulentie. 

Cessna levert eerste combiversie van C408 SkyCourier

11 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Cessna heeft de eerste SkyCourier in combiversie afgeleverd. Everts Air is de eerste gebruiker van de gemengde passagiers- en vrachtvariant van het tweemotorige turboprop. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij wil het type inzetten naar afgelegen vliegvelden in Alaska.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen