Boeing-MAX-Renton(c)Boeing

Italiaanse aanklagers hebben zeven mensen en twee bedrijven beschuldigd van fraude en het overtreden van veiligheidsregels in een onderzoek naar vermoedelijk gebrekkige vliegtuigonderdelen. Deze werden door een Italiaans bedrijf voor Boeing geproduceerd.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en vakbond IAM gaan maandag weer praten om de staking te beëindigen. Fabrieksmedewerkers legden ongeveer drie weken geleden het werk neer uit onvrede over een cao-bod van Boeing. Door de staking is de vliegtuigproductie in de fabrieken in Seattle en Portland stilgevallen.

Delta Atlanta

Delta Air Lines voert in het zomerseizoen van 2025 het grootste aantal vluchten ooit uit vanaf thuisbasis Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Dat is niet alleen de thuisbasis van de Amerikaanse KLM-partner, maar ook de grootste luchthaven ter wereld.

KLM

KLM stelt de hervatting van de lijndienst naar Liberia in Costa Rica voorlopig uit. De luchtvaartmaatschappij kondigde in juli aan om eind oktober weer naar de Midden-Amerikaanse bestemming te gaan vliegen, maar dat moment wordt nu doorgeschoven.

AirBaltic Schiphol 20 jaar

AirBaltic is de volgende luchtvaartmaatschappij die haar product heeft uitgekleed. Sinds kort zijn de tarieven voor zowel Economy als Business Class hernoemd, waarbij het goedkoopste Economy-ticket geen zaken meer omvat als gratis ruimbagage of stoelreservering. 

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Door Surinam Airways gehuurde A340 al week met schade aan de grond

5 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

De Airbus A340-600 die door Surinam Airways is gehuurd om de lijndienst tussen Paramaribo en Amsterdam te onderhouden staat al een week met schade aan de grond. Een voertuig reed op Schiphol tegen het toestel aan, waardoor de toch al wankele dienstregeling opnieuw werd verstoord.

Echte prijsvechters hebben het moeilijk in de VS: Spirit overweegt Chapter 11

4 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Spirit Airlines, vaak het Amerikaanse ‘Ryanair’ genoemd, zit steeds dieper in de financiële problemen. Volgens de Wall Street Journal overweegt het bedrijf nu zelfs om een Chapter 11-procedure aan te vragen voor een reorganisatie onder de Amerikaanse faillissementswetten. Waarom werkt het ultralagekostenmodel niet in de VS?

KLM broedt op nieuwe bestelling bij Embraer: ook E190-E2 in beeld

4 oktober 2024 | Door: 
Richard Schuurman

KLM Cityhopper is met vliegtuigbouwer Embraer in gesprek over een vervolgorder voor meer E2-toestellen. Daarbij kijkt de maatschappij ook serieus naar de E190-E2, de kleinere variant die zij nu nog niet heeft. Dat bevestigt topman Maarten Koopmans in een interview met Luchtvaartnieuws.

Overig nieuws

Overig nieuws

Laatste rondjes voor de DDA: na dit weekend einde aan rondvluchten met historische DC-3

5 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Nog heel even en dan zet de DC-3 van de Dutch Dakota Association (DDA) voor het laatst de wielen aan de grond op thuisbasis Schiphol. Zaterdag en zondag worden er rondvluchten over Noord-Holland uitgevoerd vanaf Schiphol, een weekend later vindt nog een chartervlucht plaats en dan is het over en uit.

NS wil van toeslagpaaltjes voor IC Direct naar Schiphol af

4 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

De NS wil van de toeslagpaaltjes voor de IC Direct naar Schiphol af, nu de IC Direct in de toekomst op steeds meer stations gaat stoppen. Maar dat betekent niet dat de toeslag afgeschaft wordt. Het spoorbedrijf wil die straks automatisch berekenen in de ticketprijs.

Ierse waakhond onderzoekt gegevensverwerking Ryanair na klachten

4 oktober 2024 | Door: 
ANP

De Ierse toezichthouder voor privacy onderzoekt of Ryanair zich wel aan de regels houdt rond de verwerking van persoonsgegevens. Aanleiding zijn klachten van klanten die extra identiteitscontroles moesten ondergaan voor tickets die ze via externe boekingswebsites hadden gekocht.

Kabinet overweegt om passagiers te laten betalen voor repatriëringsvluchten

4 oktober 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Nederlanders die negatieve reisadviezen negeren en vervolgens door de overheid uit gevaarlijk gebied moeten worden weggehaald, krijgen daar in de toekomst mogelijk de rekening voor gepresenteerd. Dat zei minister-president Dick Schoof tijdens zijn persconferentie na de ministerraad.

Opnieuw Extinction Rebellion-protest bij KLM-lounge

4 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Extinction Rebellion heeft vrijdag geprotesteerd bij de KLM Crown Lounge op Schiphol. Rond 11.00 uur verzamelde een groep activisten zich bij de entree om bezwaar te maken tegen het loyaliteitsprogramma van KLM, dat volgens hen mensen zou stimuleren om te vliegen.

Vliegverkeer op Frankfurt Airport verstoord door technische storing

4 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Het vliegverkeer van en naar Frankfurt Airport, de grootste luchthaven van Duitsland, is vrijdagochtend verstoord. Door een technische storing bij de luchtverkeersleiding lopen vluchten vertraging op of vallen uit. 

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.

Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Loopbanden en roltrappen
38% (69 stemmen)
Bagagebanden
16% (29 stemmen)
Zonwering en airco
15% (28 stemmen)
Zitgelegenheid
11% (20 stemmen)
Anders
8% (15 stemmen)
Toiletten
5% (10 stemmen)
Winkels
2% (4 stemmen)
Horeca-aanbod
1% (3 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 178

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen