Beirut Airport

De militante organisatie Hezbollah gebruikt de luchthaven van Beiroet als opslagplaats voor wapens die zijn bedoeld om Israël aan te vallen, zeggen bronnen tegen Britse media. De luchthaven ontkent en leidt maandag de pers rond om dit te ‘bewijzen'. Transavia is een van de maatschappijen die vliegt op de Libanese hoofdstad.

Qatar Amiri 747-8

De emir van Qatar, sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, is met een indrukwekkende VIP-vloot naar Schiphol gekomen voor een officieel bezoek aan Nederland. In de afgelopen 24 uur landden zijn VIP-Boeing 747-8I, een VIP-Airbus A330-200 en een Gulfstream 700 op de Nederlandse luchthaven vanwege dit bezoek.

Air India Schiphol

Air India vliegt sinds het weekend dagelijks tussen Schiphol en Delhi. De Indiase maatschappij heeft de frequentie op de route verhoogd van vier naar zeven vluchten per week.

Personeel Brussels Airlines

Brussels Airlines is naar eigen zeggen klaar voor een drukke zomervakantie. De Lufthansa-dochter verwacht in juli en augustus meer dan 1,2 miljoen reizigers te vervoeren.

Amerikaanse aanklagers adviseren het ministerie van Justitie dat het Boeing aanklaagt. De vliegtuigbouwer zou de voorwaarden hebben geschonden van een schikking rond twee dodelijke crashes met de geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat melden bronnen aan persbureau Reuters.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Voorzorgslanding Boeing 777 van KLM op Schiphol

23 juni 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

De Boeing 777 van KLM die zondagmiddag terugkeerde naar Schiphol is veilig geland op de luchthaven, meldt de Luchtverkeersleiding Nederland. Vlucht KLM705 was onderweg naar Rio de Janeiro maar keerde boven België om, volgens een woordvoerster van KLM om een technisch mankement.

XR verstoort golftoernooi KLM Open

23 juni 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Actievoerders van Extinction Rebellion (XR) hebben zondagochtend urenlang de hoofdingang van het KLM Open op The International in Badhoevedorp bezet. Hierdoor konden medewerkers en golfers niet naar binnen en liep de start van het toernooi vertraging op.

Mensen geëvacueerd op Schiphol na 'vals alarm', vluchten vertraagd

22 juni 2024 | Door: 
ANP

De brandmelding op Schiphol zaterdagochtend was vals alarm, laat een woordvoerder van de luchthaven weten. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk en wordt onderzocht. Als gevolg van de situatie zijn enkele vluchten vertraagd, aldus de zegsman.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Johan van Leeuwen nieuwe Sales Manager Benelux bij Delta Air Lines

24 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Johan van Leeuwen start per 1 juli als nieuwe Sales Manager Benelux bij Delta Air Lines. Hij volgt Kate Devereux op, die de functie de afgelopen tijd op interimbasis vervulde.

Vliegveld Manchester schrapt vluchten om stroomstoring

23 juni 2024 | Door: 
ANP

Vluchten die zondag vanaf het vliegveld van Manchester zouden vertrekken, zijn geschrapt of lopen lange vertraging op. Een eerdere stroomstoring in de regio van de Engelse stad zorgt voor problemen op de luchthaven, meldt een woordvoerder van de luchthaven.

Finnair opent nieuwe lounge in Helsinki met uitzicht op de landingsbaan

22 juni 2024 | Door: 
onze redactie

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair kondigt de opening aan van een nieuwe lounge. De nieuwe lounge op Helsinki Airport bevindt zich in de buurt van gate 21 en heeft volgens de maatschappij “spectaculair uitzicht op de landingsbaan.”

Pilote stiekem in dienst bij twee maatschappijen tegelijkertijd

22 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Een ijverige pilote heeft zichzelf flink in de problemen gewerkt. De vrouw had stiekem twee werkgevers tegelijkertijd: op haar vrije dagen van werkgever KM Malta Airlines vloog de first officer voor Virgin Atlantic. Virgin ontdekte het dubbelspel en ontsloeg de vrouw op staande voet.

Nog altijd geen passagiersvluchten tussen de twee grootste landen ter wereld, en dat lijkt niet snel te veranderen

21 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Er zijn nu al vier jaar geen passagiersvluchten meer tussen de twee grootste landen ter wereld qua bevolkingsaantal: China en India, beide met 1,4 miljard inwoners. En daar lijkt voorlopig ook geen verandering in te komen, zo laat de Indiase regering blijken.

Winair springt in gat dat failliet Jetair achterlaat

21 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Na het faillissement van het Curaçaose JetAir voegt luchtvaartmaatschappij Winair vier extra vluchten tussen Curaçao en Sint-Maarten aan het wekelijkse schema toe. De maatschappij van Sint Maarten wil uiterlijk op 1 juli starten met de extra vluchten.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen