Paris Air Show 2023

Boeing ziet orderboek vollopen door Parijse handtekeningen

12 juli 2023 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft in het tweede kwartaal orders ontvangen voor 407 nieuwe vliegtuigen. Air India spande de kroon door op de Paris Air Show haar handtekening te zetten onder een opdracht voor 220 toestellen, plus zeventig opties. Maar er werden ook andere grote bestellingen aangekondigd.

Rotterdam The Hague Airport wil waterstofvluchten naar Hamburg

21 juni 2023 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Als het aan Rotterdam The Hague Airport en Hamburg Airport ligt, gaan er in 2026 voor het eerst vliegtuigen aangedreven door waterstof op en neer tussen beide luchthavens. Dat is althans het uitgangspunt van een woensdag op de Paris Air Show gesloten overeenkomst tussen de partijen.

Airbus onthult creatieve beschildering van prototype A350F

21 juni 2023 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Airbus heeft het winnende ontwerp onthuld van de beschildering voor het prototype van de nieuwe A350F. De vliegtuigbouwer schreef een wedstrijd uit om het testvliegtuig van een opvallend uiterlijk te voorzien. En dat is gelukt: het toestel lijkt nu op een vliegend pakketje.

Overzicht: deze bestellingen zijn tot nu toe op de Paris Air Show gepresenteerd

21 juni 2023 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Op de Paris Air Show worden veel vliegtuigaankopen afgerond, al zijn de meeste daarvan wel al eerder aangekondigd. De grote klapper was van IndiGo, met een order voor 500 toestellen uit de Airbus A320neo-familie. Bekijk hieronder een overzicht van de belangrijkste orders bij de grote vliegtuigfabrikanten: Airbus, Boeing, ATR en Embraer.

Business Class-maatschappij BermudAir op pad met Embraer 175

21 juni 2023 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Leasemaatschappij Azorra heeft een deal gesloten met startup BermudAir voor de levering van twee Embraer E175’s. De toestellen moeten worden gebruikt voor luxe vluchten tussen Bermuda en bestemmingen aan de Amerikaanse oostkust.

Embraer gaat passagiersvliegtuigen ombouwen tot vrachttoestel in China

21 juni 2023 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Embraer gaat E190’s en E195’s ombouwen van passagiers- naar vrachtvliegtuig in China. Tijdens de Paris Air Show werd een deal gesloten met de Lanzhou Aviation Industry Development Group om twintig bestaande toestellen onder handen te nemen in de Chinese stad Lanzhou.

El Al haalt extra Boeing 787 Dreamliners in huis

21 juni 2023 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al breidt haar vloot uit met twee aanvullende Boeing 787-9 Dreamliners. De toestellen worden gehuurd van leasemaatschappij AerCap en komen in de winter van 2025/2026 in dienst.

Leasebedrijf Avolon wil nog eens twintig Airbus A330neo's

21 juni 2023 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Leasemaatschappij Avolon heeft bij Airbus een voorlopige bestelling geplaatst voor twintig A330neo’s. Die komen bovenop 55 exemplaren die al eerder werden besteld. Voor wie de nieuwe A330neo’s zijn is niet bekendgemaakt. 

Boeing scoort aanvullende order van Indiase nieuwkomer Akasa Air

21 juni 2023 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Akasa Air heeft tijdens de Paris Air Show vier extra Boeing 737 MAX 8’s besteld. De Indiase startup beschikt al over negentien MAX 8’s en heeft, inclusief de nieuwe bestelling, orders uitstaan voor 23 aanvullende MAX 8’s en 53 MAX 8200’s.

TAAG Angola Airlines sluit deals voor zeven extra Airbus A220's

21 juni 2023 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De Airbus A220-vloot van TAAG Angola Airlines groeit de komende jaren flink. De Angolese luchtvaartmaatschappij sloot tijdens de Paris Air Show leasedeals met zowel Azorra als de Aviation Capital Group voor zeven exemplaren. 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen