'Brussel achter concessies Air France-KLM'

klm
28 april 2015 - 19:04

BRUSSEL - De Europese Commissie gaat naar verwachting akkoord met voorstellen van onder meer Air France-KLM om zorgen over een gebrek aan concurrentie op trans-Atlantische routes weg te nemen. Dat stelden twee ingewijden dinsdag tegenover persbureau Reuters.

Air France-KLM en zijn SkyTeam-partners Delta en Alitalia toonden zich in oktober vorig jaar bereid om start- en landingsrechten op te geven op routes New York-Amsterdam en New York-Rome op zowel Europese als Amerikaanse luchthavens. Brussel legde die concessie vervolgens voor aan derden. Als die akkoord gaan, kan de Europese Commissie de afspraken bindend maken. De SkyTeam-leden werken intensief samen op de betreffende routes.

Brussel besloot in 2012 te gaan onderzoeken of die samenwerking niet nadelig is voor passagiers.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen