Brussels Airlines maakt op 5 november nieuw Belgian Icon-kleurenschema bekend

Belgian Icon Laatste 5
15 oktober 2024 - 13:06 | Door: 
onze redactie
| Foto: Brussels Airlines

Brussels Airlines maakt op 5 november bekend wat het nieuwe Belgian Icon-kleurenschema op een Airbus A320 wordt. Na ruim 50.000 publieksstemmen waren er nog vijf ontwerpen over (Lucky Luke, het Atomium, Wielrennen, Poppies en de Garnalenvissers), waarna een jury het winnende design heeft gekozen.

Deze jury bestond uit diverse bekende Belgen, zoals Sandra Kim (die voor België het Eurovisiesongfestival won in 1986) en Alex Callier (van de band Hooverphonic). Ook CEO Dorothea von Boxberg en marketingdirecteur Michel Moriaux zaten erin.

Met de Belgian Icon-kleurenschema’s promoot Brussels Airlines België in het buitenland. Eerder werden al onder meer liveries met Kuifje en met de Smurfen geïntroduceerd. Voor de nieuwste Belgian Icon mochten mensen zelf een ontwerp insturen, waarna het publiek kon stemmen.

Juryoverleg

Een foto van het jury-overleg. “We hebben alle designs aan de jury getoond en hadden een zeer interessante discussie", zegt marketingdirecteur Moriaux. "Achteraf heeft elk jurylid apart gestemd op hun favoriet. De jury kreeg niet te horen hoeveel stemmen de designs hebben gekregen tijdens de publieke stemming, zodat alle ontwerpen een eerlijke kans kregen. Het was geen makkelijke beslissing, want alle vijf de finalisten zijn sterke ontwerpen die zeer goede Belgian Icons zouden kunnen zijn.”

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen