Geplaagd Boeing treft voorbereidingen om miljarden op te halen

Boeing logo kantoor
15 oktober 2024 - 15:52 | Door: 
ANP/Reismedia
| Foto: Unsplash

Boeing heeft met banken een akkoord gesloten over 10 miljard dollar aan extra leenruimte. Daarnaast diende het Amerikaanse concern documentatie in bij een toezichthouder om tot maximaal 25 miljard dollar op te kunnen halen met de uitgifte van nieuwe aandelen of obligaties, een zogeheten claimemissie. Naar verwachting wordt slechts een deel van die ruimte gebruikt.

Volgens Boeing gaat het om voorzorgsmaatregelen die het bedrijf voldoende mogelijkheden moeten bieden om aan kortlopende financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Boeing kampt met een veel lagere vliegtuigproductie als gevolg van een massale staking van fabrieksmedewerkers die al weken voortduurt.

Het is nog niet precies duidelijk hoeveel Boeing wil ophalen met nieuwe aandelen of obligaties. Amerikaanse media schreven dat het mogelijk om zo'n 10 miljard dollar zou gaan.

Onlangs werd duidelijk dat het concern bij kredietbeoordelaars een junkstatus dreigt te krijgen. Dat betekent dat geld lenen aan Boeing als risicovol wordt gezien, wat krediet duurder maakt voor het bedrijf.

Vorige week maakte Boeing bekend ongeveer 10 procent van alle banen te schrappen, wat neerkomt op 17.000 werkplekken. Kort daarvoor berekenden kenners van ratingbureau S&P dat de staking bij fabrieken in het noordwesten van de Verenigde Staten 1 miljard dollar per maand kost.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen