KLM zo duurzaam mogelijk naar Singapore: afgemeten maaltijden en 3D-geprint KLM-huisje

KLM cabin crew
23 oktober 2024 - 10:06 | Door: 
onze redactie
| Foto: KLM

KLM heeft dinsdag een zo duurzaam mogelijke vlucht van Schiphol naar Singapore uitgevoerd. Dat gebeurde als onderdeel van The Aviation Challenge, waarin bij luchtvaartalliantie SkyTeam aangesloten airlines elkaar uitdagen zo zuinig mogelijk te vliegen. Dat gebeurt zowel achter de schermen als via voor passagiers merkbare maatregelen.

Tijdens de vlucht werd in de World Business Class lichter servies gebruikt, een resultaat uit de Challenge in 2022. Dat levert per vlucht een besparing van vijf kilo op, wat zich op jaarbasis zou kunnen vertalen in 150 ton minder CO2-uitstoot. Bovendien ontvingen World Business Class-passagiers een lichter 3D-geprint KLM-huisje in plaats van de reguliere KLM-huisjes van porselein.
Passagiers konden daarnaast aan boord van de vlucht alternatieve brandstof (SAF) kopen. Normaliter kan dit alleen van tevoren. De SAF die extra aangeschaft wordt was uiteraard niet aan boord van de vlucht naar Singapore, maar zal later alsnog gebruikt worden door KLM.

Het cabinepersoneel droeg een nieuw uniform van een duurzamere stof van gerecycled PET en met meer stretch, en liep op de eerder geïntroduceerde KLM-sneakers van Filling Pieces.

Vracht
Op het gebied van vrachtvervoer wil KLM uiteindelijk alle cargopallets vervangen door lichtgewicht kartonnen alternatieven. Deze verandering bespaart 150 kilo aan materiaal per vlucht, wat zich op jaarbasis vertaalt naar zes kiloton minder CO2.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
klm


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen