Cessna Citation eindigt in omheining luchthaven Antwerpen

12 oktober 2010 - 2:00
ANTWERPEN - Een Cessna Citation heeft maandag (11 oktober) op de luchthaven van Antwerpen de start afgebroken en is in de omheining tot stilstand gekomen. Dat meldt Het Nieuwsblad. De twee piloten en vier passagiers bleven ongedeerd. De schade aan de tweemotorige zakenjet bleef beperkt. Het incident gebeurde rond 15.30 uur.


“Wat er precies is misgegaan, weten we nog niet', zei luchthavencommandant Wim Verbist. “Maar feit is dat de piloot heeft beslist om te remmen en in de prikkeldraad is beland.” De nabijgelegen Krijgsbaan, die pal aan baan 11/29 ligt, werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

De luchthaven Antwerpen beschikt aan het eind van baan 11/29 niet over een veiligheidszone, de Runway End Safety Area. Deze moet uiterlijk in februari 2013 aangelegd zijn. Nu nog eindigt de startbaan vlak voor de verkeersweg en telkens wanneer een vliegtuig opstijgt of landt springt het stoplicht op rood.

De Vlaamse Regering wil de baan ter hoogte van de startbaan ondertunnelen om de aanleg van de RESA mogelijk te maken.

Van onze redactie



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen