Wrak van vermiste F-22 Raptor gevonden in Alaska

17 november 2010 - 1:00
ELMENDORF - Reddingshelikopters hebben in Alaska het wrak van een verongelukte Lockheed Martin F-22 Raptor gevonden. Het gevechtstoestel, behorende tot 3rd Wing op Joint Base Elmendorf-Richardson in Alaska, verdween dinsdagavond (lokale tijd) van de radar tijdens een routinemissie. Dat heeft de U.S. Air Force bekendgemaakt.

Hoewel het vliegtuig is gevonden wordt de piloot nog steeds vermist. Er is een reddingsteam gestuurd naar de plaats waar de F-22 neerstortte, zo'n 150 kiloneter ten noorden van Anchorage.

De F-22 Raptor is het modernste gevechtsvliegtuig waarover de U.S. Air Force op dit moment beschikt. Vorig jaar kwam bij een ongeluk met een F-22 tijdens een testmissie boven Californië de piloot om het leven.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen