'Communicatieprobleem mogelijk oorzaak vliegramp Brazilië'

21 februari 2007 - 1:00
SAO PAULO - De vliegramp boven Brazilië waarbij op 29 september 2006 alle 154 inzittenden van een Boeing 737 van Gol omkwamen, is mogelijk veroorzaakt door communicatieproblemen. De Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo wist de hand te leggen op het uitgeschreven gesprek tussen de verkeersleiding en de bemanning van de Legacy zakenjet, die tegen de 737 botste.

Volgens de tekst gaven de piloten van de Legacy aan dat ze radioproblemen hadden. Ook spraken ze kort na de botsing over het feit dat de verkeersleiding hen aan hun lot overliet. Uiteindelijk wist de Legacy een succesvolle noodlanding te maken op een militaire vliegbasis in de staat Pará.

Eerder werden de Amerikaanse piloten van de zakenjet en de luchtverkeersleiders door de Braziliaanse Justitie al in staat van beschuldiging gesteld. Zo zou het toestel niet de juiste vlieghoogte hebben gehouden, waardoor het toestel het pad kruiste van de Boeing 737.

De Braziliaanse autoriteiten doen nog steeds onderzoek naar de ramp. Toen bleek dat de verkeersleiding deels schuldig was, ontstond veel onrust onder reizigers in Brazilië.









Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen