Naakte verstekeling klimt in landingsgestel Boeing 747

4 november 2004 - 1:00
LOS ANGELES - Een Boeing 747 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft woensdag (3 november) op de luchthaven van Los Angeles door een bizarre situatie vertraging opgelopen. Het toestel werd door een sleepwagen naar de taxibaan gereden toen een 31-jarige naakte Canadees het landingsgestel in sprong.

De piloten van vlucht QF94 met bestemming Melbourne zorgden dat het vliegtuig onmiddelijk tot stilstand kwam en schakelden de motoren uit.

Het bleek te gaan om een manisch-depressieve man die graag naar Australië wilde vliegen. De Canadees had eerder op de dag geen ticket gekregen omdat hij niet over een geldige creditcard beschikte. De gefrustreerde man klom over een hekwerk voorzien van prikkeldraad en rende in z'n blootje het luchthaventerrein op.

Het kostte veiligheidsmensen bijna drie kwartier om de man zover te krijgen uit het landingsgestel te komen. De verbaasde passagiers werden ondertussen door de gezagvoerder over de verstekeling ingelicht.

De man was als vermist opgegeven bij de Canadese politie. Amerikaanse politiemensen hebben de naaktloper meegenomen naar het bureau.

Vlucht QF94 vertrok met een uur vertraging richting Australië.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen