Lichte toename buitenlandse toeristen in Nederland

10 januari 2005 - 1:00
DEN HAAG - Het aantal buitenlandse toeristen in Nederland is in de eerste negen maanden van 2004 met drie procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2003. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht voor heel 2004 uit te komen op een groei van twee procent, ofwel 9,4 miljoen buitenlandse gasten. De verwachting is dat deze lichte groei zich ook zal voordoen in 2005, aldus algemeen directeur Hans van Driem.

De Nederlandse hotels hebben negen procent meer buitenlandse gasten ontvangen in de eerste negen maanden. Dit komt mede doordat de Amerikanen (+10 procent) en vooral de Aziaten (+20 procent) massaal teruggekomen zijn na de SARS-epidemie en de oorlog in Irak in 2003.

Ook het aantal verblijfsgasten uit Zuid Europa en Scandinavië is gestegen. Dit komt voornamelijk door low cost vliegverbindingen met deze landen en de fusie tussen Air France en KLM. De enige daling is te zien in het aantal Duitsers dat ons land heeft bezocht (-7 procent). De natte zomer is hiervan de belangrijkste oorzaak. Daarnaast spelen de opkomst van de low cost- vliegmarkt in Duitsland en de matig draaiende Duitse economie een belangrijke rol.

Het NBTC verwacht dat de lichte positieve trend bij het inkomend toerisme zich ook in 2005 doorzet. “Wij verwachten een flinke toename van het aantal bezoekers uit China”, zegt Van Driem. “Zeker nu China de landen van de EU de ADS-status heeft verleend, is het voor Chinese toeristen veel gemakkelijker om naar ons land te reizen.” Nederland zal volgens Van Driem nadrukkelijker worden gepromoot op de Chinese markt.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen