Ryanair annuleert deel uitbreidingsplannen op Milaan Bergamo

15 januari 2005 - 1:00
DUBLIN - Ryanair stationeert in tegenstelling tot eerdere berichten geen vijfde Boeing 737 op Milaan Bergamo. Ook gaan de aangekondigde uitbreidingplannen vanaf de Noord-Italiaanse luchthaven gedeeltelijk niet door. Dat is volgens de Ierse prijsvechter een gevolg van onenigheid met de luchthaven over de voorwaarden van de expansie.

In november vorig jaar kondigde Ryanair vol trots aan dat de activiteiten op Bergamo flink worden uitgebreid. De vluchtfrequentie zou omhoog gaan en bovendien stond er een vijfde Boeing 737-800 op het programma om permanent vanaf Bergamo vluchten uit te voeren. Al met al verwachtte Ryanair meer dan een miljoen passagiers per jaar te kunnen vervoeren vanaf het vliegveld.

Volgens Ryanair kan de luchthavendirectie van Bergamo echter niet voorzien in de voorwaarde van de maatschappij om de kosten verder omlaag te brengen. Daarom ziet de low cost carrier af van de aangekondigde verhoging van de vluchtfrequentie op drie routes. Het gaat om de drukste trajecten naar de hubs in Londen Stansted, Brussel Charleroi en Frankfurt Hahn. De passagiers die al geboekt hebben voor de geannuleerde vluchten worden door Ryanair op de resterende vluchten overgeboekt.

De Ierse maatschappij maakt op korte termijn bekend waar de vrijgekomen Boeing 737 wordt gestationeerd.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen