Singapore Airlines participeert in nieuwe Chinese vrachtmaatschappij

18 mei 2005 - 2:00
SINGAPORE - Singapore Airlines Cargo heeft vandaag een overeenkomst getekend met China Great Wall Industry Corporation (CGWIC) en Dahlia Investments voor de oprichting van een nieuwe Chinese luchtvrachtonderneming. De luchtvaartmaatschappij gaat volgens planning in de eerste helft van 2006 van start. Dat heeft Singapore Airlines vandaag (18 mei) bekend gemaakt.

De nieuwe vrachtmaatschappij krijgt de naam 'Great Wall Airlines' en wordt gevestigd in het Chinese Shanghai. Naast binnenlandse bestemming staan er vrachtdiensten naar de VS, Europa en Azië op het programma. Die diensten worden gevlogen door zogenoemde widebody vrachttoestellen. Welk type vliegtuig Great Wall Airlines op het oog heeft is niet bekend gemaakt.

Singapore Airlines Cargo heeft een kwart van de aandelen in de nieuwe onderneming in handen. Dat is het maximale belang dat een buitenlandse investeerder in een Chinees bedrijf mag hebben. CGWIC krijgt een meerderheidsbelang van 51 procent en Dahlia Investments tekent voor het resterende belang van 24 procent. Dahlia Investments is een onderdeel van Temasek Holdings, het bedrijf dat gedeeltelijk eigenaar is van de Aziatische low cost maatschappij Jetstar Asia.

Singapore Airlines Cargo trekt voor de komende drie jaar omgerekend 24 miljoen euro uit om Great Wall Airlines van de grond te krijgen.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen