British Airways meldt vervoersgroei first- en business class

6 december 2005 - 1:00
LONDEN - British Airways meldt over november een vervoerstoename van 6,3 procent. Met name de vraag naar dure premium stoelen (first en business class) nam toe (+12 procent). In de goedkope economy class was sprake van 5,2 procent groei. De bezettingsgraad daalde echter met een half procentpunt naar 70,1 procent.

Op binnenlandse en Europese routes nam het aantal door BA vervoerde passagiers licht terug. Op alle andere markten werden groeicijfers gerealiseerd, waarbij Afrika/Midden-Oosten er met 9,5 procent bovenuit steekt.

Op routes naar Azië/Pacific was sprake van een groei van 8,4 procent, terwijl ook op routes naar Noord- en Zuid-Amerika het aantal reizigers groeide. BA vervoerde in november in totaal 2.732.000 passagiers, 1,7 procent meer dan in november 2004.

Volgens BA blijven de marktomstandigheden vrijwel onveranderd. “Er zijn veel promotionele activiteiten vereist om een goede stoelbezetting te realiseren”, zo meldt de Britse luchtvaartmaatschappij in een persbericht.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen