Pilots and Planes organiseert contest rond regeringsvliegtuig

10 februari 2007 - 1:00
DRIEBERGEN - Onder het adagium 'Arriveren in een classic is wellicht toch niet de boodschap die een jeugdig koningshuis en een voortvarende regering moet uitdragen' is de redactie van het Nederlandstalige magazine Pilots & Planes een ludieke actie begonnen. Met het initiatief wordt vooruitgelopen op de vervanging van de huidige Fokker 70 (de PH-KBX), die sinds 1996 als regeringsvliegtuig wordt gebruikt.

Door verschillende (gast)auteurs worden vanuit een aantal invalshoeken argumenten aangevoerd waarom zij vinden dat het door hen beschreven vliegtuigmerk en type het meest geëigend is om als toekomstig regeringsvliegtuig te dienen.

Eind december 2006 verscheen de eerste bijdrage onder de kop 'Een Braziliaan voor Maxima' waarin een lans wordt gebroken voor de tweemotorige Embraer 600 Legacy. In de editie van Pilots & Planes die komende week verschijnt, wordt gesteld dat de Dassault Falcon 7X tri-jet de meest aangewezen kandidaat zal zijn, want hypermodern door het eigentijdse cockpitconcept, driemotorig en in staat zeer grote afstanden non stop af te leggen.

Inmiddels is ook de derde bijdrage bekend. Daarin wordt gewezen op het mogelijke belang van de Nederlandse luchtvaartindustrie en de rol die Fokker Services hier mogelijk kan spelen met de zakenuitvoering van de Fokker 100, de FUTURE100 ROYAL JET.

Lezers van het magazine kunnen via de website hun keuze kenbaarmaken. De redactie van Pilots & Planes zal de uitslag in het najaar van 2007 publiceren.

Pilots & Planes is een magazine voor piloten en vliegtuigeigenaren die zich hebben verenigd in de Nederlandse tak van de Aircraft Owners and Planes Association (AOPA). Het maandblad heeft een oplage van enkele duizenden exemplaren.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen