Finnair voert eerste vlucht uit met Airbus A340

19 juni 2006 - 2:00
HELSINKI - Maandag (19 juni) heeft Finnair haar eerste vlucht uitgevoerd met de Airbus A340-300. Het toestel vloog voorheen bij Virgin Atlantic en is bedoeld voor de lijndienst Helsinki-Shanghai, zo meldt Finnair. Om vertrouwd te raken met het toestel wordt de A340 eerst ingezet op dertig binnenlandse vluchten, waaronder maandagochtend op de route Helsinki-Kuopio.

De eerste A340 markeert de start van een modernisering van de langeafstandsvloot van Finnair, waarbij de huidige MD-11’s worden vervangen door negen Airbus A350’s en drie A340’s. De MD-11’s zullen rond 2012 de vloot hebben verlaten.

De vlootvernieuwing en –uitbreiding is nodig met het oog op de Aziatische uitbreidingsplannen van Finnair. Dit jaar zijn Nagoya en Delhi nieuw en volgend jaar start Finnair met vluchten naar Kuala Lumpur.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen