'Topdrukte in Duitsland op maandag was Europees record'

14 juli 2006 - 2:00
LANGEN - De Duitse luchtverkeersleidingorganisatie DFS heeft afgelopen maandag (10 juli) 10.137 vluchten begeleid. Nog niet eerder werden binnen één Europees land zoveel vluchten op een dag begeleid, meldt DFS met gepaste trots. Het grote aantal voetballiefhebbers dat na de WK-finale van zondag 9 juli huiswaarts keerde, leverde een flinke bijdrage aan het record.

In totaal begeleidden verkeersleiders van DFS tijdens het WK voetbal in Duitsland 7.400 vluchten meer dan normaal.

Het vliegverkeer in Duitsland nam in het eerste halfjaar van 2006 met vier procent toe ten opzichte van 2005. De helft van alle 1.438.000 vluchten in deze periode had Duitsland als start- of eindpunt. Een derde deel vloog over Duits grondgebied. De overige vluchten kwamen op naam van binnenlands verkeer.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen