Driessen Aerospace Group overgenomen door Zodiac

27 mei 2008 - 2:00
WIERINGERWERF - De Nederlandse Driessen Aerospace Group, dat onder meer vliegtuigkeukens en -interieurs produceert, wordt overgenomen door de Franse branchegenoot Zodiac. Daartoe hebben beide ondernemingen een principeakkoord bereikt, zo maakten de partijen dinsdag (27 mei) bekend zonder financiële details te noemen.

Driessen had vorig jaar met ongeveer 2000 medewerkers, van wie zo'n 85 in Nederland, een omzet van 136 miljoen euro. Zodiac, dat ook luchtveiligheidssystemen levert, draaide vorig jaar een omzet van 2,5 miljard euro met 17.000 werknemers.

Er gaan geen banen verloren door de overname. “We hebben geen intentie voor een reorganisatie, omdat de twee bedrijven elkaar complementeren'', aldus bestuursvoorzitter Paul Verheul van Driessen in een toelichting. Na de overname behoudt de onderneming zijn naam.

Zodiac neemt het bedrijf over van de familie Driessen en twee investeringsmaatschappijen. De familie was in de jaren negentig volledig eigenaar, maar heeft inmiddels driekwart van haar belang van de hand gedaan.

Driessen viert dit jaar het zeventigjarig bestaan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wieringerwerf. Daarnaast heeft het bedrijf wereldwijd vestigingen.


(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen