Passagiersgroei voor luchthaven Antwerpen in eerste kwartaal

17 april 2007 - 2:00
ANTWERPEN - De Internationale Luchthaven Antwerpen heeft in het eerste kwartaal 17,5 procent meer reizigers verwerkt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Met name het aantal passagiers op lijndiensten zat in de lift. In totaal namen in de eerste drie maanden van 2007 28.338 passagiers een vlucht van ‘home carrier’ VLM Airlines, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

Hiervan vlogen 23.312 reizigers naar Londen City en 5.026 naar de nieuwe bestemming Manchester. De gemiddelde bezetting op deze vluchten is 28 passagiers per vlucht. VLM Airlines voert haar vluchten uit met Fokker 50's, voorzien van vijftig stoelen.

Daarentegen was er een afname merkbaar van het aantal lesvluchten op de luchthaven van Antwerpen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen