'Ongeval VLM Airlines mogelijk veroorzaakt door staartwind'

19 mei 2007 - 2:00
EELDE - Het ongeval met een Fokker 50 van VLM Airlines, die vrijdavond (18 mei) van de landingsbaan raakte op Groningen Airport Eelde, is mogelijk veroorzaakt door staartwind. Volgens een woordvoerder van de politie landde het toestel met de wind in de rug, waardoor het pas laat landde en teveel snelheid had om op tijd te remmen.

Doorgaans wordt gestart en geland tegen de wind in, maar vrijdagavond was dat niet het geval op de luchthaven. Een definitieve oorzaak zal nog moeten worden gevonden door een nader onderzoek.





(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen