Piloten houden fusieakkoord Delta-Northwest nog tegen

22 februari 2008 - 1:00
MINNEAPOLIS - De aankondiging van de fusie tussen Delta Air Lines en Northwest wordt alleen nog tegengehouden door de piloten van beide carriers. Twistpunt is senioriteit, ofwel de mogelijkheden voor vliegers om door te groeien tot gezagvoerder of over te stappen op een ander vliegtuigtype. De piloten van zowel Delta als Northwest worden vertegenwoordigd door de Amerikaanse pilotenvakbond ALPA.

“De fusieovereenkomst is in feite klaar om ondertekend te worden. Het is klaar”, zo meldt een insider aan de krant Star Tribune. Het wachten is nu nog op groen licht van de piloten. In het verleden heeft de gevoelig liggende senioriteit van piloten bij menige vliegtuigfusie in de Verenigde Staten tot problemen geleid. Vrij recent was dat nog het geval bij de fusie van US Airways en America West.

Delta en Northwest willen het issue in een vroeg stadium aanpakken om te voorkomen dat het probleem later alsnog de kop op steekt. Op deze manier zouden de ondernemingen ook het vertrouwen van Wall Street willen winnen, zo wordt gespeculeerd in Amerikaanse media. Onderhandelaars van de vakbond en de carriers werden het wel al eens over een voorlopig contract.

Wanneer de fusie tussen Delta en Northwest rondkomt ontstaat ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij. Air France-KLM zou in eerste instantie 750 miljoen dollar willen investeren in de fusieonderneming, aldus Amerikaanse media.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen