Midwest Airlines trekt stekker uit vliegoperaties dochter Skyway

7 april 2008 - 2:00
MILWAUKEE - Midwest Airlines heeft afgelopen weekend definitief de stekker getrokken uit regionale dochter Skyway Airlines getrokken. Skyway voerde regionale vluchten uit onder de naam Midwest Connect, maar Midwest Airlines besloot dat het efficiënter is om deze vluchten door een andere onderneming te laten uitvoeren.

Al het vliegende personeel van Skyway, zo’n 380 man, verliest hun baan door de maatregel. De grondafhandelingstak en de cateringdivisie van Skyway blijven wel gewoon bestaan en zullen onder andere aan Midwest Airlines gaan leveren.

SkyWest Airlines is de maatschappij die voortaan de regionale vluchten van Midwest Airlines zal gaan uitvoeren. De maatschappij vliegt ook al voor maatschappijen als Delta en United.

Vorige week maakten ook ATA Airlines, Aloha Airlines en Skybus al bekend te stoppen met vliegen. Voor deze maatschappijen kwam het faillissement tamelijk onverwacht. Bij Skyway had men de klap al voelen aankomen, aangezien Midwest de beslissing om met SkyWest in zee te gaan al eind 2006 had genomen.

Nu het uitvoeren van de regionale vluchten naar SkyWest gaat maakt Midwest Airlines meteen van de gelegenheid gebruik om het routenetwerk uitgebreid onder de loep te nemen en enkele onrendabele bestemmingen te schrappen.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen