SkyEurope laat passagiers extra betalen voor ruimbagage

19 april 2008 - 2:00
BOEDAPEST - Prijsvechter SkyEurope heeft een nieuw maatregel ingevoerd om de hoge brandstofkosten het hoofd te bieden. Vanaf nu moeten passagiers die met ruimbagage, zoals koffers, reizen een extra heffing gaan betalen. Per passagier mag maximaal twintig kilo worden meegenomen, tegen vijf tot vijftien euro extra.

Passagiers die bij hun internetboeking aangeven een koffer mee te willen nemen betalen vijf euro per koffer. Bij reserveringen via het callcenter moet tien euro worden neergeteld indien een koffer meegaat. Wie pas op het vliegveld aangeeft met ruimbagage te reizen is vijftien euro per bagagestuk kwijt.

SkyEurope beweert dat de nieuwe maatregel eerlijker is voor passagiers, omdat mensen zonder ruimbagage nu minder betalen dan reizigers mét ruimbagage. Ook sommige concurrenten bedienen zich van dit principe, die veel extra inkomsten oplevert.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen